dimarts, 25 d’octubre del 2011

Oberts


Molt abans de la “desafecció” popular generalitzada de la política al món occidental, el filòsof ja parlava de crepuscle de les ideologies. Sobretot els darrers anys, arran de la crisi, hem vist formacions i governs autoanomenats socialistes, socialdemòcrates o progressistes, abocats a les “retallades” de serveis públics i reducció de projectes de l’estat del benestar. Conscients que sovint s’obliden les declaracions de principis de l’esquerra, de la dreta i del centre clàssics, a la vista dels resultats de les enquestes més o menys fiables. A Cd’I hem renunciat a una d’aquestes definicions tradicionals, potser obsoletes, per fixar un seguit de valors bàsics que han de primar en la pràctica política:

Solidaritat, especialment amb les persones en situacions més compromeses i amb els col·lectius més febles.

Tolerància i respecte per totes les opinions, ideologies i creences.

Sostenibilitat, com a prioritat en les decisions i les accions, perquè serveixin al bé comú amb una perspectiva duradora en el temps, més enllà de solucions populars, o populistes, a curt termini, que puguin hipotecar el futur.

Transparència, perquè tothom pugui assabentar-se a cada moment de qui som, què fem, com, i quins són els costos.

I una democràcia participativa que vol dir obertura a tothom que s’hi vulgui afegir sense cap exigència més que el respecte a aquests valors polítics fonamentals, per aportar les seves iniciatives i opinions.

Per fer front als grans problemes que avui pateixen el país, la parròquia i les persones és necessari l’esforç col·lectiu més ampli possible, per sobre d’interessos particulars o partidistes. Per això, el grup que ha constituït la Coalició d’Independents per Andorra la Vella convida a totes les persones de bona voluntat que comparteixin aquests criteris elementals perquè hi participin.

Ens podeu seguir a través d’aquest blog, al facebook o al twiter i enviar tots els vostres suggeriments, preguntes o demandes d’informació al correu electrònic coalicioindendents@gmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada