divendres, 21 d’octubre del 2011

Experiència, joventut i capacitat

La candidatura de Cd’i per Andorra la Vella uneix un equilibri entre experiència i joventut, entre diverses posicions ideològiques i, sobretot una capacitat reconeguda per les trajectòries d’acció política més llarga o per a formació prèvia dels candidats, a més d’una nova aproximació a la paritat de gèneres, amb forta presència femenina.

La veterania i l’experiència l’aporten sobretot consellers comunals de la darrera legislatura, com ho són Jordi Minguillón, Manuel Bal i Toni Riestra. D’altres han manifestat explícitament el suport al grup, tot i la decisió de retirar-se de la política comunal, si més no temporalment, com Antoni Armengol.

Als exconsellers cal afegir dues persones amb un currículum que les qualifica com a especialistes en dos àmbits que seran cabdals en el futur immediat del país i de la parròquia: Difícilment es podrà trobar algú amb més avals que Eron Estany per fer front a la revisió del POUP (Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial) que s’haurà de plantejar d’aquí a dos anys. Eron ha treballat durant dècades com a responsable de l’ordenament territorial i l’obra pública nacionals en governs de diversos colors. Maika Nin, titulada en ciències polítiques i auditora serà una peça clau en un moments de crisi on el repte serà intentar fer més i millor amb menys mitjans.

L’equilibri generacional l’aporten els joves. La Meritxell Rabadà ja ha demostrat a bastament la seva capacitat de gestió al front del departament de joventut i participació ciutadana del Comú d’Andorra la Vella. Eduard Andueza prové del ministeri de salut a on demostra, dia a dia, la seva professionalitat i bonhomia. Un Marc Pons que ja va tenir impuls i idees com la creació de la festa de la joventut en un mandat anterior, i la incorporació d’un debutant, Jordi Cabanes, que acaba de culminar la carrera universitària d’enginyer industrial amb el millor dels èxits que ha estat obtenir feina de la seva especialitat a Barcelona i ara torna amb la vocació de servir la parròquia i el país.

La joventut és la clau del futur col·lectiu més immediat i l’èxit col·lectiu dependrà d’aquestes noves generacions que cal incorporar, si no a l’activitat, com a mínim a l’interès per la política, en una època marcada per la desafecció i la desconfiança generalitzada amb els responsables de la vida pública, aquí i a l’entorn geogràfic.

Clouen la candidatura persones preparades, homes i dones il·lusionats i il·lusionades en el projecte de Cd’i per a la parròquia d’Andorra la Vella.

Amb tot plegat, estic convençuda que hem format un equip d’excel·lència, divers en les qualificacions i especialitats, i equilibrat entre experiència i il·lusió juvenil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada