dilluns, 10 d’octubre del 2011

Compromís

Ja he anunciat públicament que he pres la decisió de presentar-me com a candidata a la reelecció al front del Comú d’Andorra la Vella. Ho he fet pel compromís que mantinc des de fa dècades de servei al país des de la política. Un compromís difícil d’assumir en aquests temps complicats que ens toca viure i en els que la gestió haurà de ser cada dia més acurada.

Però aquesta mateixa dificultat comporta que és més necessari que mai el nostre compromís, no només el meu o el de qualsevol persona que legítimament vulgui estar al front d’una institució com el Comú, sinó que cal el compromís de tots els ciutadans i ciutadanes per encarar un futur millor. Durant aquests quatre anys he intentat donar el millor de mi mateixa en el treball del dia a dia i en els projectes de futur. Sé que no tot han estat encerts, que també n’hi ha hagut, però sempre ha imperat la bona fe, l’esforç en el treball i el sentit de la responsabilitat.

Al meu entendre, per ser efectius davant l’Administració comunal, cal conèixer la parròquia de forma directa i amb una visió global de la realitat actual de l’administració de la capital del país. I cal continuar treballant sense dilació. El que acabo d’exposar, conjuntament amb el fet que moltes persones de diferents tendències, sensibilitats i partits, o sense cap militància prèvia, m’hagin manifestat el seu suport m’ha decidit a fer el pas.

Companys i companyes, col·laboradores i col·laboradors, antics i nous, cada dia creixent en nombre, s’han apressat a compartir el mateix compromís de crear una nova formació i constituir un grup diferent. Al cap i a la fi, l’acció política i l’administració pública difícilment prosperen quan depenen d’una sola persona i dels seus criteris. La bona gestió només es pot desenvolupar amb eficàcia en equip, un equip cohesionat, en el que cada element tingui capacitats contrastades, opinions no sempre coincidents però sempre enriquidores, que aporti lleialtat i solidaritat amb les companyes i els companys, honestedat i esforç continuat, sense comptar hores ni mirar interessos personals. En definitiva, compromesos amb Andorra.

En una situació problemàtica, com la que ara vivim i, especialment en un comú, cal premiar la gestió per sobre d’etiquetes ideològiques, sense que això impliqui renúncia a les idees pròpies. Vivim en un món globalitzat en el que cal pensar en global i actuar en local. La crisi econòmica ens porta a haver de fer retallades pressupostàries, però això no ha de significar que es retallin també els serveis essencials per a la comunitat, ni molt menys les polítiques socials essencials, sinó tot el contrari, cal imaginació i bona gestió per racionalitzar la despesa. Per tant, enfront la retallada pressupostària hem de promoure la racionaliltzació perquè siguin sostenibles l’oferta de serveis bàsics per a la comunitat i les polítiques socials essencials que garanteixen la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes. I això és el que hem iniciat durant aquests darrers quatre anys de mandat i és el que volem continuar fent.

El grup gestor de la constitució de la Coalició d’Independents per Andorra la Vella (Cd’i), disposa d’un local a l’Avinguda de Santa Coloma núm. 17-19, baixos, en breu fixarem un horari de permanències perquè pugueu demanar qualsevol informació sobre el projecte i, si així voleu, oferir la vostra col·laboració.

També podeu deixar els vostres comentaris amb tota llibertat en aquest bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada