dimecres, 19 d’octubre del 2011

Il·lusió

La presentació a la premsa de la Coalició d’independents x Andorra la Vella marca una nova etapa en el treball del nou grup polític, que continua creixent i on el tret comú de tots els que hi formem part és la il·lusió de fer el millor per a la parròquia i per al país, tot i les dificultats derivades de la crisi.

Ens avala l’experiència i la gestió feta els darrers quatre anys al front del Comú d’Andorra la Vella, en que hem demostrat la capacitat de diàleg i de treball comú en benefici de la majoria, davant la situació econòmica adversa amb la que hem estat confrontats.

El logotip finalment escollit reflecteix aquesta il·lusió i la innovació en la manera de fer. El negre sobre blanc indica l’absència d’un color i la suma de tots els possibles. La voluntat de reunir el màxim i més divers nombre d’esforços per sobre d’ideologies tancades. El moment s’ho val i Andorra és el que necessita.

El cromatisme es completa amb un toc de violeta, que mai no s’havia fet servir per cap formació en la història del país. La violeta ha esta definida sovint com la flor més humil, i la humilitat és imprescindible entre les virtuts de qui es posa al servei de la comunitat des d’un càrrec públic. Tot el contrari de la persona que es considera posseïdora de la veritat absoluta i que, un cop assumida la responsabilitat, l’exerceix imbuït d’autoritat malentesa, que no és l “auctoritas” derivada del prestigi moral, sinó de “l’aquí mano jo”.

El violeta és, també, el color de l’arc de Sant Martí que es veu més a prop del terra. I sembla evident que per a un bon exercici polític cal tocar de peus a terra. Algú dirà que aquest fenomen de la natura és una il·lusió òptica, res real. Però és un efecte físic autèntic, de transparència de les gotes d’aigua en la refracció de la llum del sol. Encara més, quan l’arc de Sant Martí apareix, tothom interpreta que s’ha acabat la pluja. Potser això no és sempre cert, però com a mínim, el sol ja ha sortit més enllà dels núvols. Tan de bo aconseguim, amb la complicitat i l’acció de tots plegats, des de dintre i a fora de Cd’I, que la llum solar torni a lluir després de la tempesta de la crisi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada