dimecres, 30 de novembre del 2011

Cohesió social


Més que mai en aquests temps, les limitacions financeres no es poden resoldre bandejant l’atenció a les necessitats socials, en aquest cas de la parròquia, tot seguint una política en la qual ha estat pioner el comú d’Andorra la Vella, ha continuat avançant en la darrera legislatura i ens proposem impulsar en la següent, si Cd’i obté la vostra confiança.

La màxima atenció la mereixen, en justícia, les famílies amb dificultats econòmiques, a les que garantim que ningú no es quedi sense serveis comunals per falta de recursos. Per això facilitarem la tramitació dels expedients per demanar ajuts o exoneracions dels serveis. I per a les famílies en general recuperarem el projecte d’escola de pares i potenciarem el Tens Trastos, de recollida i reciclatge de mobiliari i electrodomèstics per a la reutilització.

Per segments d’edat, i amb influència directa sobre la vida familiar, infants, joves i gent gran són tres col·lectius que mereixen atenció especial i projectem donar-la-hi. Per als més petits, garantirem escoles bressol, ludoteca, casal El Llamp, activitats esportives i de lleure, colònies... Per a la joventut elaborarem un pla específic que abordi aspectes com ara formació, emancipació, ocupació, habitatge, lleure, salut..., a més de continuar el projecte Capital Jove, per a joves emprenedors, L’Enllaç (punt d’informació i dinamització), fomentarem les activitats d’oci amb el manteniment iniciatives  com ara L’Alternador o la festa de la Joventut i continuarem afavorint l’emancipació amb els habitatges de Jovial.

Per a la gent gran, donarem continuïtat a l’Hostal Calones, les cases pairals, el servei d’atenció domiciliària, els horts i les diverses activitats de lleure, a més del Punt d’Informació i oferirem suport a les associacions i col·lectius com ara el Banc del Temps, o l’Associació de la gent gran.

Una de les riqueses de la nostra societat tradicional ha estat la transmissió de coneixements, experiències i tota mena d’aproximacions intergeneracionals, dels padrins i padrines amb els néts. Fomentar els intercanvis  entre membres de tres generacions és un altre dels nostres objectius, com a instrument per afavorir, també, la cohesió social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada