diumenge, 6 de novembre del 2011

Aprofundint en la democràcia

En uns temps on la ciutadania d’arreu està tan allunyada de la política i té una imatge negativa dels polítics, un dels valors fonamentals que proposa la Coalició d’Independents per Andorra la Vella és la transparència i l’aprofundiment de la democràcia.
És elemental que el comú és i ha de ser la casa de tots. On tothom sigui ben rebut i trobi, a més d’atenció, totes les solucions possibles. L’esforç d’informació sobre l’administració parroquial ha de ser eficient i constant, amb plena explicació de les adjudicacions i decisions, per mitjans físics com virtuals a través de la xarxa.
Si la ciutadania ens fa la confiança que esperem, treballarem per obtenir un pla educatiu, en col·laboració amb el ministeri d’Educació del govern i les associacions de pares i mares d’alumnes (AMPAS), que instrueixi els alumnes dels centres escolars sobre la institució comunal, i sobre els llocs emblemàtics, la història i d’altres aspectes d’Andorra la Vella i de Santa Coloma. Actualment, ja hi ha molts centres escolars en que el mestres porten els alumnes a la Casa Comuna per visitar-ne les dependències i conèixer de primera mà un dia de treball.
Continuarem amb la promoció de l’associacionisme de la societat civil, amb subvencions, i tenim prevista la creació d’un Consell d’associacions, que les agrupi i faciliti aquesta col·laboració.
Transparència i democràcia exigeixen mesures com les esmentades fins ara, però volem anar més lluny en la participació democràtica de la ciutadania, que considerem única legitimada per fiscalitzar el comú.
La creació del conseller de barri posarà cara i presència a un representant comunal per cada zona, que rebi personalment els ciutadans i atengui les seves reclamacions i suggeriments.
Igualment ens proposem crear els consells de barri, perquè els veïns puguin actuar organitzats i col·lectivament, i un consell de ciutadans del conjunt de la parròquia.
Per completar la comunicació i la participació ciutadana, celebrarem cada any una reunió pública, oberta a tots els ciutadans, per informar-los directament i rebre també els suggeriments i crítiques que trobin necessaris.
Enquestes i, en el seu cas, votacions sobre afers parroquials importants i les respectives solucions, completaran l’expressió participativa de la ciutadania en l’administració comunal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada