dijous, 10 de novembre del 2011

Punt blanc

Tret del temps que ha trigat en fer-se una realitat, la deixalleria inaugurada al costat del centre de tractament de residus (CTRASA) de La Comella és un veritable punt blanc –positiu i contrari del negre, negatiu– més que sigui al final del mandat comunal, quan el compromís es va prendre ja fa vuit anys el 2003.

S’acostuma a dir que “mai no és tard quan arriba”, la inauguració de la deixalleria és, més enllà del retard i de la demostració de compliment d’un compromís, un exemple de perseverança de l’actual consell comunal fins aconseguir un objectiu. Mentrestant, com s’ha destacat als mitjans de comunicació, els ciutadans han tingut el servei donat que s’han aplicat solucions alternatives temporals com ha estat l’admissió de materials de particulars al mateix Centre de Tractament de residus, i l’activitat del centre de triatge d’Encorcès, al costat del complex esportiu dels Serradells.

Una instal·lació de les característiques de la que recentment s’ha obert és, també, un instrument important en la cura del medi ambient, en aquest cas de la parròquia, com a centre de recepció de residus produïts per empreses, en quantitat industrials, i d’aquells domèstics les característiques dels quals (toxicitat, alt poder contaminant, grans volums) no poden ser objecte del dipòsit –i posterior recollida– selectiu als contenidors diferenciats dels diversos tipus d’escombraries.

L’amplitud d’horaris de funcionament, sense interrupció al migdia, és una altra condició encaminada a estimular-ne l’ús.

Finalment, l’existència d’aquest Punt blanc no és només el compliment d’un compromís parroquial, amb la col·laboració necessària, i sempre desitjable amb altres institucions, en aquest cas el Govern. És també la convocatòria a complir una obligació ciutadana.

El Comú continua amb el servei a domicili de recollida de “trastos” domèstics, amb concertació prèvia. D’ara endavant els veïns no tenen excusa per deixar a cap lloc del paisatge urbà ni andròmines antiestètiques, ni elements o materials altament contaminants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada