Un dels valors polítics que defensa i pretén aplicar la Coalició d’independents per Andorra la Vella (Cd’i), si els electors ens fan confiança, és la transparència. Hauria de ser un dels requisits indispensables en el desenvolupament de les responsabilitats públiques, però el que hauria de ser normal no sempre és habitual.
Transparència vol dir oferir a la ciutadania, sense distincions, tota la informació que reclami. El contrari és l’obscurantisme, el fer sense dir, l’amagar sobretot els projectes, dades, o intencions que poden ser menys populars, o directament impopulars, perquè se sap de bell antuvi que provocaran rebuig al conjunt o a sectors de la població nombrosos, poderosos o influents.
Aquesta obligació d’informar sense reserves s’estén també a tots els companys en el consell comunal, inclosos els opositors, que mai no es poden veure com a enemics, sinó com a representants d’una visió i propostes programàtiques més o menys allunyades de les que aporta la majoria, que ha d’estar sempre disposada a dialogar, debatre, i acceptar els suggeriments i aportacions positives per a l’interès general que aportin des de la discrepància.
Aquesta transparència exercida els darrers quatre anys ha estat ja reconeguda i lloada per Jordi Minguillon qui ha arribat a presentar-la públicament com un dels principals factors que l’ha decidit a integrar-se al nostre projecte.
Una transparència reconeguda, finalment, és la millor garantia per comprovar la honestedat i l’eficiència de l’acció i la gestió des dels càrrecs de responsabilitat, en l’àmbit de qualsevol empresa, però encara més en les institucions públiques, en la política, on resulta absolutament exigible, més enllà d’incomoditats per part dels obligats a oferir-la.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada